打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] [召喚]有玩diva既玩家 + 1個(幾無聊)既問題

回復 80# Torchic╳小火雞
你唔提起我都唔記得左有"合格線"既存在-.-"
咁轉左ver B.又幾好wor..
雖然就算玩第2首歌fail唔fail都好 都係玩盡左2首歌
但係練歌既時候應該可以練得完整d
(好似有d唔係好知up緊乜
姐係就算禁錯好多制 不過都唔會咁易fail)
回復 支持 反對

其實都未必
有次打Master of Puppets 中間一大抽魚蛋
因為開頭打少左粒 所以之後既全部wrong晒
然後我打算鬆一鬆手 比雙手「重新整理」一下(我一出太多wrong就會咁做
點知一鬆埋手 甩多幾粒 就冇血閉店了

可能1999 唔明就算了吧

好彩既係 呢首係第二首

====================================

海報也有了
回復 支持 反對

回復 82# Torchic╳小火雞
我明呀@@

我玩開果間鋪頭唔見佢有痴d海報落部機度lor orz
(之前玩既時候 最後1次玩係5月頭)
回復 支持 反對

回復  Torchic╳小火雞
我明呀@@

我玩開果間鋪頭唔見佢有痴d海報落部機度lor orz
(之前玩既時候 最後1次 ...
小雪冰 發表於 2012/6/12 21:44

呢間係金龍黎 幾錢鋪你自己睇圖都見到
佢每次換新海報都好快
然後將d舊既海報貼落去廁所既果條通道度(連上年年頭既更新海報都仲係度

==============================

講起Ver.B
其實上次更新到Ver.A既日子 就係海外發售日既日子
(上年一月尾 香港一入PDA果日 就係更新到Ver.A之日

所以話已經有成一年幾冇大更新啦
回復 支持 反對

回復 84# Torchic╳小火雞
3蚊局 同我玩開既一樣呢
金龍都幾環保wor haha

原來年幾冇更新過啦
咁就差唔多啦~
回復 支持 反對

講起上黎琴日出去
我見既然PDA都就快出Ver.B 我不如盡量將d歌賭晒P佢先

之後有咁既結果
[12/06/12]
トータル獲得VP:+202
┗増加VP:+762
┗減少VP:-560

買左兩套服裝(-500)
4次賭g成功(+60)
10次賭p成功(+600)
2次失敗(-60)
計埋d垃雜分(+102)
回復 支持 反對

回復 86# Torchic╳小火雞
哇 唔計你買衫
進帳都幾多wor@@

d衫其實都幾貴-.-
最平都要50vp
唔係玩賭P的話都要玩幾局先儲到-.-
回復 支持 反對

間唔中都會有contest嘛
三個難度一般都係20/30/40vp (定係30/40/50vp?唔清楚)

再況且我本身除左EX之外 亦都有玩H / N / E
(唔知點解我係個咩都玩晒既人)
所以先會咁易挑到p
你玩開EX既 應該會難d...算吧(拍肩

不過我好鼓勵d人剩係玩EX
玩埋H都冇所謂
N同E就...如非必要就唔好啦

=================================

阿係
PDAHK群好似搞比賽 明顯唔係官方比賽黎

btw我應該唔會參加
一黎冇實力
二黎冇多餘錢玩呢d野
三黎小圈子搞既比賽 唔係幾太鐘意

四黎 剩係貼成績都已經洗左我120vp(甚至更多)
回復 支持 反對

回復 88# Torchic╳小火雞
通常參加得果d都係玩perfect都連哂cool既人黎-.-
假設咁好彩入圍 又要交錢比佢黎玩決賽-.-
orz 感覺上好多錢+神級既人先會玩
回復 支持 反對

回復  Torchic╳小火雞
通常參加得果d都係玩perfect都連哂cool既人黎-.-
假設咁好彩入圍 又要交錢比佢黎玩 ...
小雪冰 發表於 2012/6/14 15:37

唔只
亦都要有一定既ScoreAttack底子先得
(例如點樣hold盡 你早左放手都會影響個達成率

================================

阿係
今日有新歌了
打左果兩首extend移植曲 EX唔難應該有得per
回復 支持 反對