打印 上一主題 下一主題
收起左側

o,o.........(加左畫?)

7-11既公仔係點,講真,我唔知,因為我唔係香港,少返去。
咩通病呀?大概如下:
唔肯挨,不過要好人工;
教佢點做會下下話OK,其實唔識唔明,不過又要扮到咩到識;
無責任心、無交帶,搞到要人地執佢既爛攤子,不過佢會覺得係應份,連sorry 、唔該都唔會有句。
再簡化咁講就係鐘意走精面,唔肯腳踏實地。
雖然唔係每個都係咁,不過真係好似越黎越多咁既人呢!
無人會想花十年去浸,當然OK啦!
唔奇呀!我都唔飲咖啡既。
妳既朋友再大D會唔會飲就唔知,因為咖啡係一種所謂「大人既味道」,我諗無乜邊個會係由細飲到大掛!
以妳既年紀而唔飲汽水既,真係好少有,講真既話係幾奇的,至少我未聽過。
我都無飲汽水好耐,不過我同人講親話我戒左,D人真係100%好出奇的,我重大過妳一節喎!
咦!
燒完第一次先會起沙咁,果時先可以磨格?唔係話未燒既咩?
唔會係因為睇完我打左 D 乜而搞到心情唔好掛?係既我講對唔住先 arm。
回復 支持 反對

um...7-11 d公仔有好多季咖
出左5年? 我諗有..之前呀哥就負責mtr既公仔囉你可以去呢個網睇下既-.-係今期既公仔
http://www.mybeedrive.com/dev/7_11/fb_hellokitty/edm_091202/index.html

嘩咁多病= =我實中少少
eg. 唔肯挨,不過要好人工 << 係人都想咖啦.你唔想咩-,-?
教佢點做會下下話OK,其實唔識唔明 <<-_-因為齋聽未消化嘛囧 消化完 唔明就會問
但我就專係行冤枉路個種人黎=,=...orz 有時真係好sad
-_-我鍾意咖啡既香味 但唔鍾意飲 好苦
-,-我d fd反而飲咖啡..唔飲汽水
-_-...不是吧囧? 間唔中都會遇到1,2個掛
你幾歲同係邊咖囧?
下-[]-..我講緊未燒.. 我邊度誤導在你?
我係指老師有眼睇得出  邊個係燒完先咁滑 邊個係未燒已經磨到咁滑
唔關你事.不過都係係呢個post回過既人(?)
回復 支持 反對

哩 set Hello Kitty 我意外地係電腦到睇香港節目時見過。
我一直以為哩 D 公仔會係版權人同7-11合作,公仔由版權人果邊負責,7-11只負責推廣同賣的。
係香港做哩類設計大概有幾多人工?
唔方便人人都睇到既話,可以pm話我知嗎?

我唔怕挨,希望人工可以 cover 到我既必需開資,老細會比機會,同埋想做到我想做既野。
唔明會再問清楚係正確的。不過我係公司就親身都見過一位小姐,教佢時乜都無問題,重寫哂 notes,不過就日日錯同樣野,佢阿頭就要日日 repeat 再 repeat 咁教佢,重搞到日日要留夜幫佢執同樣既手尾。最後頂唔順,炒左哩位女士喇!
咖啡分好多種,齋咖果 D 當然苦啦!有 D 係唔苦的。
吳君如話佢個女唔鐘意汽水,咁樣算唔算?
大概比妳所想既重要大,位置就係不知所謂既美國西岸。
就係未燒就磨先至怪。因為燒完應該點都唔會滑的,會變成白忙一場。
不過我 N 年前學完陶瓷之後就無機會再做過(邊可能會有爐?),唔知我會唔會記錯呢!
妳學校堂 Art 都好多唔同野玩,很好嗎!如果唔駛自己點出錢買各樣工具既話,就真係無得頂了!

幅 spoon 照果個唔係妳本人吧?
如果要我對住一幅咁既角度既相黎畫畫既話,我唔爆粗算好修養。
回復 支持 反對

-[]-是嗎.我反而冇乜留意佢出乜
係hk個陣.呀哥會成set連特別版拎比我xd 跟住我就會比同學-_-
講真我唔太清楚-,-..但我呀哥就係負責諗同接單..1個月8萬左右吧

= =orz..我諗我唔會掛
我連茶/有茶既野都飲..都覺得苦-,-..你話有咩咖啡岩我囧
算掛囧..
@_@ 唔方便人人都睇到既話,可以pm話我知嗎? haha~
美國西岸..我唔記得我去既係東定西囧..
下=.=..我係磨平佢..等佢表面冇咁凹凸不平喎..可能大家理解錯個"滑"字囧
的確= =..點會有爐丫囧.......不過陶瓷呢家野 我都係志在玩-_-
開頭都係畫速寫同素描囉..跟住就陶瓷同水彩..
um..一開學就買左個art kit..5x蚊加紙-,-..有1盒素描筆(5枝) 1本厚畫薄 4枝畫筆 1個原筆刨 好似冇啦
但陶瓷既工具`水彩顏料就佢包~
=_=係我本人囧......我用ps整過個角度..搞到比人打腫個鼻咁囧
好難畫咖咩囧?...我覺得算簡單左? 因為好易起稿a__a 差不多成幅都係得個鼻-,-..
跟住就係素靚塊面-..- 不過塊面素得好差囧..d光暗又唔夠明顯/.\
回復 支持 反對

最印象深刻既,咪就係幾年前果 set Snoopy 囉!
被人炒到好貴。
8萬定萬8呀?80,000 好高人工喎!

飲既係咪濃到黑哂既茶呀?
奶茶唔覺苦喇掛?
妳唔知自己係阿拿大既東邊、西邊定中間?唔係掛?
顏料果 D 先貴到妳唔信。
學校包既話,應該只可以係學校到畫吧?定係每人有一 set 果隻?
妳寫係係網上搵,諗住唔係妳 Tim!而且同妳頭像完全唔似同一個人黎。
問題:時下 D 女仔好興拎高部相機,由上向下影自己個大頭,即係所謂既港女自拍角度,乜咁樣既角度靚咩?
就係因為透視既原理,會影到眼大下巴尖,所以覺得好睇?
個人覺得,角度無意義得黎,完全捕捉唔到被拍者既真面目,重要影既完全唔理光既問題,一律變到好怪咁。
妳頭像果幅順眼好多。
頭像果幅睇得出係個少女,畫果幅頂多只係一個十二、三歲既「口靚」妹仔。
唔係難唔難畫,係極唔鐘意哩種角度姐!
回復 支持 反對

snoopy-,-orz 好耐下啦喎真係
點會得萬8呀囧.. $80,000啊-_-
我既目標係要超越呀哥\-/

um..茶廳餐個d茶都ok 飲一兩啖
其他咩鐵觀音就咪搞=,=
下- -我講緊我唔記得左我係去過美國東岸定西岸啊
顏料..eg 水彩佢包埋...但少色...
木顏色/粉彩就多到有幾桶
只可以係學校畫.不過問過老師係可以拎番home
下= =我有講上網搵咩?? 頭像個個好耐咖啦.髮型唔同左 冇咁菇姐
可能係=_=..
但唔通由下向上咁影咩= =自己影自己仲可以咩角度
=,=..下.....我覺得兩個都冇咩分別囧 都係我
咁題目要求嘛=_=........
回復 支持 反對

妳兄長好高人工呢!
收得咁高人工,責任自然大架啦!
佢做左哩行幾耐?

匙羹既倒影姐!咩角度都得,唔一定要由上向下,或由下向上嘛!再唔係唔好正面望。
當然,只係我個人唔欣賞哩種無特別原因而用哩種角度既自拍照姐!
回復 支持 反對

傻婆@_@''
睇黎都唔記得我;]

原來依加讀art@"@
回復 支持 反對

re.hyuuga
係啊...佢一出黎做就成4萬啦好似-,-
佢做左應該有10年有多= =但就轉過2-3間公司

問題係= =我拎住隻spoon 畫唔到嘛囧
由下而上= =影鼻哥窿咩

re.傻佬囧
點會唔記得你啊.我覺得係你唔記得我先xd
唔係讀art啊=_=我只係有一科係art ja
回復 支持 反對

re.hyuuga
係啊...佢一出黎做就成4萬啦好似-,-
佢做左應該有10年有多= =但就轉過2-3間公司

問題係= =我拎住隻spoon 畫唔到嘛囧
由下而上= =影鼻哥窿咩

re.傻佬囧
點會唔記得你啊.我覺得係你唔記得我先xd
唔係讀art ...
Janelle`:3 發表於 7-12-2009 20:50

傻婆真係傻婆@@
我點會唔記得你呢.....
我不知幾掛住你""
你有冇掛住我先@@?
得閒On Msn睇下你係唔係先xD'
回復 支持 反對