打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] [原創捉捉] 惡靈古堡 外傳 之 惡靈重現(二十一) 釋出 !

thz very much
回復

how to win??
回復

出埋18佢....+大量隱劇先終結
回復

" 之前唔係話個會改左唔比人封出兵位既咩.....
    結果又係比7p塞住之後二轉就死左..... "

對於呢個問題 ... 可能會係 (十八) 先作解決 ,
原因在於較早前已經設下指派 7p 物件離開出兵位 ,
但可能是因為多人連線的原故 ,
在單機模式中可行的指派觸發完全無效 ,
造成的不便請各位諒解 , 或許會設下移除區域吧 ... ~"~

" 改左2p轉唔到信長未? 11
QUOTE:
原帖由 老※虎 於 2007-7-5 17:12 發表
之前唔係話個會改左唔比人封出兵位既咩.....
結果又係比7p塞住之後二轉就死左.....

咁咪好lo 你死左d金又可以送比我lo T^T
   意見:都係果句 升左運輸船d速佢=3=" "

其實之前 2p 唔係轉唔到織田 ,
只係要去轉擲斧兵果度轉 ... ="=
呢個 bug fix 左了 , 不過唔記得左打出黎 ,
因為真係 fix 左太多 bugs 了 ,
應該係因為之前人手製 + hand mouse 的問題吧 =3=

至於運輸船呢 ... 乜真係唔夠快咩 @@?
對比起正常兵/王 , 測試過後應該係快好多的 ,
雖然水路唔多 , 但係如果運 G仔 同 植植果 d 慢王 ,
應該會幾方便下 ... 不過升速呢個問題 ... 都可以諗下 ... =v="

" thz very much "

唔使多謝 ... 你鐘意玩我反而多謝你 tim >v<"

" how to win?? "

其實第一頁有寫到 ...
.... 提示:
>>>>>1-6p<<<<<

(1)勝利條件:

1-6p有2個勝利條件:55分鐘內生存 或 
            8p的惡靈古堡被毀
  〔*只要主角一死,該遊戲者的其他部隊都會死亡〕...

>>>>> 8p <<<<<

(1)勝利條件:

8p 勝利條件:在55分鐘內殺死1-6p

" 出埋18佢....+大量隱劇先終結 "

^^ ... 睇情況啦 ...
手頭上都有幾多劇要跟 ... ^^"
如果真係得 ge 話 ... 可能真係會以大量隱劇作終結 ...
不過日後 ge 事 ... 冇人知係點 ... 11 ...
回復

原帖由 汪滔滔 於 2007-7-6 02:32 發表
" 之前唔係話個會改左唔比人封出兵位既咩.....
    結果又係比7p塞住之後二轉就死左..... "

對於呢個問題 ... 可能會係 (十八) 先作解決 ,
原因在於較早前已經設下指派 7p 物件離開出兵位 ,
但可能是因為 ...

到目前我連 1個隱劇`我也發掘不到
回復

8P 本來已經好易玩..好易羸.....宜家仲要整到 8p 個堡有成82xxx hp ....我想問下點玩 ? 仲有意思嗎?
回復

" 到目前我連 1個隱劇`我也發掘不到 "

假如你說的是新加的隱劇 ...
的確 ... 呢一版唔注重隱劇 ...
所以只係加左少少咁多 ^^"

假如你說的是舊有隱劇 ...
我諗玩多幾場都會搵到 d ... ~"~

" 8P 本來已經好易玩..好易羸.....宜家仲要整到 8p 個堡有成82xxx hp ....我想問下點玩 ? 仲有意思嗎? "

等我一步一步同你慢慢分析 ... ^^+

第一 , 你說 " 8P 本來已經好易玩..好易羸..... " ,
雖然我唔否認 8p 一開始係有絕對優勢 ,
但我想你說這句 ... 完全是因為玩家問題 , = =+
因為在正常情況下 , 在 12 分鐘之前 ,
1-6p 根本唔應該有人死 ... 但我看到的 , 不是。

第二 , 你又說 " 宜家仲要整到 8p 個堡有成82xxx hp .... " ,
我想問 , 正常情況下 , 8p堡 幾時有成 " 82xxx hp " ,
假如真的有此 觸發 , 你又知否其代價 ?
假如你真的知道整個所謂的 真相 , 我想你定不會這樣說 ... ^^"

再者 , 你更說 " 我想問下點玩 ? 仲有意思嗎?   "
明顯地 , 你完全不明白整個情況的來龍去脈 ,
由於此觸發有關於隱藏劇情 ... 我不便詳述 ,
但有件事我不得不提 , 就是即使 8p堡 無限血 ,
1-6p 一樣有絕對可能勝出 , 更何況只是 " 82xxx hp " 罷了 ...

題外話 , 如果你有認真的留意 1-6p 的強化 ,
最多也只是說 生化研究所 產生不平衡 ...

最後 , 我想說的是 ... 以上全部只是客觀分析 ,
絕無任何冒犯之意 , 因為解答問題是我身為作者的責任 , ^^~
如果再有任何意見 , 不用留情 , 不妨直言。
回復

我岩岩先玩17....我唔知佢 + 血要有咩代價...
不過我想問...如果我打緊堡....8p個堡剩返1xxx... 咁有冇方法可以即時(要快) + hp ? (任何代價)
回復

原帖由 可憐的小皮旦 於 2007-7-7 15:07 發表

8p唔易玩邊有人玩

如果 8p 好易羸...我諗未必有咁多人做1~6p....因為未出17之前好多人玩16都爭做 8p  ( 冇惡意 )
回復

原帖由 keroro12345 於 2007-7-7 15:30 發表

如果 8p 好易羸...我諗未必有咁多人做1~6p....因為未出17之前好多人玩16都爭做 8p  ( 冇惡意 )

自願做8p d人通常係已經識玩
回復