打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] [原創捉捉] 惡靈古堡 外傳 之 惡靈重現(二十一) 釋出 !

唔係.....
我係指突然之間UP左
咁可以係突發事件
基本上影響唔係好大
但係有時係微妙既變化
(例如:1~6P走入個城用門屈王,
突然7p兵變左8p
8p即時圍死1~6p)
回復

" 可唔可以+d隨機部分
   例如:8p 有d王有1分鐘暴走(+好多攻好多血)
   有隻5000幾血的狼衝去打g仔
   有個勇者衝去打堡(能力在丁犯左右)
   8p d兵所有民兵升到裝甲步兵
   7p d兵中毒變8p
   7p大舉攻撃8p
   等......... "

隨機部分 ... 吾 ... 值得討論下 ...
照我的理解 , 是隨機劇情吧 a_a+
雖然暫時不知能否平衡 ,
不過我會慎重考慮下 ...

如果真係會加 ge 話 ,
或者會俾 1p 同 8p 投票決定是否開啟此系統 @@"

" 唔係.....
   我係指突然之間UP左
   咁可以係突發事件
   基本上影響唔係好大
   但係有時係微妙既變化
   (例如:1~6P走入個城用門屈王,
   突然7p兵變左8p
   8p即時圍死1~6p) "

呢個例子就好似唔叫微妙 ... 叫屈機 =_="

" 舊惡靈有既咩? 教我 "

不嬲都有架啦 ... 你唔知 jer a_a+

( 題外話 )
前幾日玩左兩場惡靈 ,
由於洗左機冇第 6 版 ...
唯有玩 nakuz 有的第 5 版 ,
點知入到去 ... 弩炮竟然只售 60 蚊 @o@"
本身 8p 都打得好好 , 又殺左幾個 ,
估唔到俾我同一個唔知咩 p 繞場一周再清佢全場小兵 ,
最後仲俾我直入爆埋佢實驗室 ... 咁就嬴左 =3=
原來得閒懷舊下真係唔錯 =v="
回復

果場我開場既
舊惡靈的火炮,係火炮兵
可以殺幾個人,
又可以殺自己人....
舊惡靈6開始先有隱劇,
個女人到.........(咁多年冇咩問題吧)

入正題,
果個只係例子,
還有其他例子,
放出假消息......(核彈,犯,軍火........)
打8p堡的犯中毒變8p OR死左
發掘出古代弓,加弓兵50攻.......
等.......
回復

我想問問汪汪會出尋找汪瀝的故事嗎?
======入正題=============
汪汪-3- 汪0太亂捏!
我不愛玩就是-3-- (別插
話說現在都沒太多人開了
===================
快村的問題"
誰人爆出來的!?
====================
回復

原帖由 可憐的小皮旦 於 2007-7-23 07:39 發表

個人覺得你完全無入過正題

話時話 呢個你黎架?
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=2994903&highlight=

.... 2p 給我解釋好!
回復

個地圖整得好仔細..好配服d人整得咁有心機
回復

" 果場我開場既
   舊惡靈的火炮,係火炮兵
   可以殺幾個人,
   又可以殺自己人....
   舊惡靈6開始先有隱劇,
   個女人到.........(咁多年冇咩問題吧)

入正題,
   果個只係例子,
   還有其他例子,
   放出假消息......(核彈,犯,軍火........)
   打8p堡的犯中毒變8p OR死左
   發掘出古代弓,加弓兵50攻.......
   等....... "

d 例子都係好似誇得濟 =__,=
做唔到果種所謂 微妙 ge 變化 ...
我諗應該要加小小故事 ,
仲有影響應該只會好少 ... 好少 ...

" 我想問問汪汪會出尋找汪瀝的故事嗎?
   ======入正題=============
   汪汪-3- 汪0太亂捏!
   我不愛玩就是-3-- (別插
   話說現在都沒太多人開了
   ===================
   快村的問題"
   誰人爆出來的!?
   ==================== "

惡靈唔算亂架啦 ... =__,=+
我諗只係你個人 ge 問題 ,
可能係你冇咩方向感掛 /o\"
至於你不愛玩 ... 不是問題 ,
有其他人喜愛就可以了 a_a"

" .... 2p 給我解釋好! "

眾人 : 地球點黎架 @@?
汪滔 : 我咩都唔知架 @v@"

" 個地圖整得好仔細..好配服d人整得咁有心機 "

更新左 17 次 ... 點都有 d 成績 ge ...
因為只要有心機 , 唔會差得去邊 ^^"
回復

次次都係p2 位出事;P
回復

原帖由 可憐的小皮旦 於 27-7-2007 17:52 發表
無奈爆 快D搞掂佢啦.. 玩到爆粗都似

一早講左既啦,你仲話咁咪好囉=.=
回復

" 無奈爆 快D搞掂佢啦.. 玩到爆粗都似 "

又係你自己話好 ge -3-" ( 講笑 )
得啦 ... 下一版攪返掂佢 -v-"

" 次次都係p2 位出事;P "

有咁 ge 事 /o\?

" 一早講左既啦,你仲話咁咪好囉=.= "

小皮係咁傻仔架啦 ... 唔好怪佢 a_a"

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

入正題 ... 大家覺得如果玩惡靈可以玩隨機文明好唔好呢 @@?
隨機文明 + 隨機劇情 ... 11 ... 可能有得諗 ...
回復