打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] [國服分享]選擇國服 尋回激情 (有片)

只有招招先對你客氣啲 自己九唔搭八 問你野話加罪名係你度 妄想症?
回復 支持 反對

回復  紫逗逗
聽香 仙侶 太湖 紫禁依家D國服萬年老區黎  全部都係7-8年  而且唔合區 算係國服''超然''既SE ...
小鬼長大了 發表於 28-3-2015 12:02

我唔係有錢人 講真.你地玩國服都知  係得國服玩就係睇可以融入幾多 你會唔會係YY同人講野 你地搵你.你會唔會應人 (我識有D人就係唔敢同國服D人講野 怕溝通唔到.久而久之咪唔想玩LO) 點解個區可以依照係大紅區 就係有佢既道理 唔會話4石人冇地位  (無可否認 工作室都係其中一個原因 但係咪全部?) 老老實實 我真係冇吹捧過自己SER 你地某D人唔使不斷插 果個大紫禁只係國服用詞
回復 支持 反對

只有招招先對你客氣啲 自己九唔搭八 問你野話加罪名係你度 妄想症?
TheSpeed 發表於 28-3-2015 12:08

1句唔岩聽.就話人9唔搭8 OP
回復 支持 反對

其實你一直都唔敢答我問題 仲玩暗串 你都幾幼稚 真係唔明你呢個人做緊乜 未訓醒 skip哂人地重點 要人地只睇你講野 你先係岩曬
你不如開番樂古大號黎講野啦 新acc真係唔知你邊位
回復 支持 反對

其實你一直都唔敢答我問題 仲玩暗串 你都幾幼稚 真係唔明你呢個人做緊乜 未訓醒 skip哂人地重點 要人地只睇 ...
TheSpeed 發表於 28-3-2015 12:20

人多就係大區 咁得未 又無啦啦話人幼稚 真係唔知你想點 已經唔係幾想覆你 仲要係咁撩架嗌
回復 支持 反對

回復 72# 紫逗逗
聽香 仙侶 紫禁 黃果樹 ETC 依D 7-8年唔合SER既老區
我發現一個現像  就係依幾個區 係國服人眼中算係''聖地''
因為佢唔合SER 因為佢萬年紅區 所以 好多國服人對外宣傳依D區 令到佢地被冠上''大''之名
有好多唔同區既人  因為向往佢多人 所以都去依D區建''小號''
導致大量既40組50組60組卡級小號既出現  再因街拍既力量 成為一種風氣
就好似富者愈富甘  所以依D區先會萬年火爆
依D區 人流係多 但經過7-8年既時間  勢力是否一樣多?
人流多 唔代表區內勢力都多

一個區就係一個江湖既縮寫  
如果依個江湖有一個龐然大物係頭頂 所有幫會都依附住佢 甘依個江湖仲有乜意思?
無錯阿 係有人流 好多人 但你只不過係處於統治下既生活
小號之間有矛盾 如果其中一人識大幫既人物 叫下人 立即就變得無意思
2線幫會之間有矛盾 實力差唔多 本來可以玩下  但如果一邊叫人 情況就立即一面倒

一個江湖  就係要有唔同勢力  大家實力差唔多 保持住一個微妙關係 互相因利益 因矛盾
分裂 整合 混戰先精彩  而獨步區正正就係處於甘既狀態 而且區內水平唔高 45石仔都有作為

至於你話  同大陸人溝通 上YY問題
老實講 我一直都話 如果對大陸人有偏見 仇視  就真係唔好去國服 因為生存唔到
我當初去國服個陣  去大陸人既幫  上線一定要掛YY 講真 我都覺得好大壓迫感  我係識聽識講普通話 但我唔中意個方式

但有一個問題  我地港人係獨步江湖已經成氣候  我地淺醉江月既港人  上唔上YY 人地真係吹你唔張
有大陸人話打BOSS 叫我地上YY 我地港人唔上 話 我企城算  人地都話 甘唔洗上  照黎打
我地已經建立左個勢力 並且多多少少可以主導
如果講 成個國服 邊個區最岩港人  我想 除左獨步區  係其他區搵唔到依種感覺
回復 支持 反對

我近半年先玩國服 本來我係好支持港服 後來比我睇到好多野
令我知道港服好多黑幕 港服gm處事同公司架構無人清楚得過我
1 玩家拎身份證上黎話ac係佢既 就可以攞到 毫無保障 本人親眼睇到至少十隻號比人咁偷左 其中有全6及67石號
2 私下送道具比玩家 而且數量唔少
3 不斷出啲對遊戲發展無意思既野
4 只係識利用玩家用左好多錢落去既ac 逼佢地不斷充錢汁 唔汁就退化
5 全港服天龍只有一個gm, 依家根本無什麼發展組 開會只是單對單傾計
6 周不時有好多漏洞 出既patch根本無經過審查 連gzip檔都唔識解開
7 gameone職員及manager操守,只係櫃面reception已經可以掂到遊戲資料(因為見過)但係佢地否認 將所有責任推卸落開發商度
8 由新天龍開始玩家已經好少入點 營運費及合約錢點黎?自己諗 所以下一版大更新不用太多期待

唔係話獨步有咩勁 玩國服任何ser我好歡迎 駛錢都要駛得舒服 駛得條氣順 本人認為港服根本沒有繼續發展意思 亦都提點下港人除左港服 仲有國服可以揀 而且內容豐富好多及人流多好多。比較係在所難免 就算無人講出黎比較 在心中都會自己比較 有誰玩港服無聽過國服既比較? 講真 寧願你玩私人服都仲好過港服
回復 支持 反對

人多就係大區 咁得未 又無啦啦話人幼稚 真係唔知你想點 已經唔係幾想覆你 仲要係咁撩架嗌 ...
紫逗逗 發表於 28-3-2015 12:25

你睇下自己行為 我同你講野都降底左自己水平 我講野係刺耳左啲 你不妨睇下我問緊乜 理解下仲好^^
回復 支持 反對

回復  紫逗逗
聽香 仙侶 紫禁 黃果樹 ETC 依D 7-8年唔合SER既老區
我發現一個現像  就係依幾個區 係國服人 ...
小鬼長大了 發表於 28-3-2015 12:36

我都認同你呢點.最適合港人玩一定係獨步(個SER點冇所謂 多港人玩就OK 至少溝通冇問題 開心就好 打機求開心姐). 我冇否認過. 我只不過話如果要真心打大架 你地區就未必係最佳選擇
回復 支持 反對

你睇下自己行為 我同你講野都降底左自己水平 我講野係刺耳左啲 你不妨睇下我問緊乜 理解下仲好^^ ...
TheSpeed 發表於 28-3-2015 12:43

我咩行為? 我一句話你既說話都冇.你就不斷挑釁 咩行為? 我理解能力太低 要答既都答左.你不坊大方D當可憐我 解釋下你想問咩 不過請控制一下情緒^^
回復 支持 反對